Deze zomer heb ik mijn bedrijfsactiviteiten en sociale contacten een beetje op een zijspoor gezet. Wie mij deze zomer dus (een beetje) gemist heeft ben ik een verklaring verschuldigd. Die verklaring ligt in het feit dat ik het ene na het andere korte verhaal aan het schrijven was. Vanaf april van dit jaar heb ik me namelijk bloedfanatiek op schrijfwedstrijden gestort. De twee boeken die ik aan het schrijven was, heb ik even opzij gelegd. Ik voelde namelijk de noodzaak om mijn creativiteit uit te dagen en mijn pen aan te scherpen. Na soms maandenlang wachten op de uitslagen van alle schrijfwedstrijden, kan ik nu met gepaste trots mededelen dat al mijn schrijven vruchten heeft afgeworpen. De onderwerpen en generes waren, net als de lengte van de verhalen, zeer divers. Van vierhonderd woorden tot achtduizend woorden en van de Gouden Eeuw tot Harry Potter. Op het moment van schrijven heb ik aan zestien wedstrijden meegedaan en twaalf keer een uitslag ontvangen. Van die twaalf uitslagen bleek een verhaal niet te zijn ingezonden en een ander was slechts een flauwe publieksprijs op basis van Facebooklikes. Bij de resterende tien juryuitslagen ben ik zeven keer in de prijzen gevallen. Dat wil zeggen: in ieder geval genomineerd en opgenomen in een verhalenbundel en/of online gepubliceerd. Een overzichtje:

1)Uitgeverij Leessst, in de bundel ‘De zon’ het verhaal ‘Nachtschade’.
2)Uitgeverij LetterRijn, in de bundel ‘Verborgen’ het verhaal ‘Mirjam’.
3)Uitgeverij Historische Verhalen, in de bundel ‘De Gouden Eeuw’ het verhaal ‘De IJsmaagd’.
4)Uitgeverij AquaZZ, in de bundel ‘Droomverhalen’ het verhaal ‘Het weiland van vergeet-mij-nietjes’.

5)Op sophiamagazine.nl is het verhaal ‘De kleine blonde ondeugd’ gepubliceerd. (2de prijs.)

Op lees- en schrijfplatform Sweek.com hoorde het verhaal ‘Dieter & ik’ bij de beste tien (6). ‘Het galgenmaal’ werd beloond met de eerste prijs (7).
https://sweek.com/profile/195171/74088

Voor de nummers 3 en 4 geldt dat het resultaat nog mooier kan worden, want de winnende verhalen moeten nog uitgekozen worden. De betreffende bundels zijn vanaf november verkrijgbaar. Wie zich afvraagt hoeveel verhalen deelnemen aan een wedstrijd: tussen negentig en honderdtachtig met een gemiddelde van ongeveer honderddertig. Behalve bij nummer vijf, daar bedroeg het aantal inzendingen zeventien of negentien.

Voorlopig ben ik even van het wachten op uitslagen en nagelbijten af: over twee weken volgen weer drie bekendmakingen.