Ik schrijf veel te weinig op dit blog en eigenlijk is dat alleen maar een goed teken. Het wil namelijk betekenen dat ik zoveel te doen heb, dat het bloggen erbij inschiet. Van schrijfwedstrijden tot betaalde communicatieklussen en het verzorgen van workshops: vanaf de zomer kwam het allemaal tegelijk en bijelkaar. Op het moment van schrijven is de ergste drukte voorbij en kan ik mij gaan richten op de laatste maanden van 2018 en het eerste kwartaal van 2019.
Voor het jaar voorbij is, moet ik eerst nog enkele resultaten terugkrijgen van de wedstrijden waaraan ik heb deelgenomen. Ik kan nu al stellen dat 2018 een erg succesvol jaar is geweest. Onlangs scoorde ik bij uitgeverij Adoremi de 17de (verwachte) publicatie in een verhalenbundel. Deze uitslag markeerde de vijftigste schrijfwedstrijd waaraan ik sinds het voorjaar van 2017 heb deelgenomen. Daarnaast was het succes nummertje 35 in een tijdsbestek van ongeveer achttien maanden. Er waren deze zomer ook enkele bijzondere nominaties: ik was één van de drie Nederlandse afgevaardigden voor de internationale Onkyo schrijfwedstrijd en ik was genomineerd voor zowel de Baarnse literatuurprijs als de voorleeslunch (in het kader van de nationale voorleesdag). Ik heb twee verhalenbundels samengesteld en in eigen beheer uitgegeven en daarnaast ben ik een eind opweg met het redigeren van mijn eerste jeugdroman. Hopelijk kom ik eraan toe ergens tegen de Kerst een proefdruk aan te vragen. Wat ook erg indrukwekkend was: voor de bruiloft van een bevriend stel (dat in een bijzondere situatie verkeert), mocht ik de speech schrijven en deze voordragen. Ik ben erg dankbaar dat ik voor hen en voor alle aanwezigen van betekenis heb kunnen zijn.
Als bestuurskundige en communicatiedeskundige heb ik dit jaar een flinke stap gezet: ik heb een eerste groepje ambtenaren opgeleid tot storytellers en creatief schrijvers. De enqueteresultaten zijn nog lang niet allemaal binnen, maar op dit moment wordt mijn serie workshops met een 8,5 (uit 10) beoordeeld. Een prachtig (voorlopig)resultaat waar ik erg trots op ben! Met goede moed ga ik dan ook af op de laatste maanden van het jaar en hopelijk duurt het weer een hele tijd voordat ik dit blog bijwerk :).