Mijn korte bio:

*Eric van Berkel, geboren in 1985 toen de Muur ons nog scheidde van de Sovjets. Al van jongs af aan was ik nieuwsgierig, onderzoekend en kon ik mijzelf helemaal verliezen in verhalen. Stripboeken, sprookjes, boeken, films en series kwamen in mijn fantasie tot leven. Een onderwijzeres op de basisschool schreef eens in mijn rapport dat ik prachtige verhalen kon bedenken.

*Dankzij de computer kon ik mijn creativiteit enigzins kwijt in het vak ‘culturele en kunstzinnige vorming’ (CKV3) en zorgde de computer als creatieve uitlaatklep er tevens voor dat ik in Utrecht Digitale Communicatie (HBO) ging studeren. Op het HBO hadden vakken met betrekking tot het adviseren van klanten en het oplossen van organisatie- en communicatieproblemen mijn bijzondere interesse. Ik ging stagelopen bij een subsidieadviesbureau waar ik het een en ander leerde over projectmanagement en de museumsector. Dit werk prikkelde mijn nieuwsgierigheid omdat ik bij diverse musea achter de schermen mocht kijken en tegelijkertijd mocht helpen bij het vormgeven van informatiebeleid. Helaas was het betreffende bureau geen lang leven beschoren.

*Op de universiteit begon ik het creatief schrijven weer op te pakken en kwam ik via mijn studie Bestuurs- en Organisatiewetenschappen in aanraking met kwalitatief onderzoek. Tot mijn 24ste leefde ik in de veronderstelling dat onderzoek per definitie kwantitatief en daarmee een hoop gegoochel met cijfers is. Met dank aan Peter Linde, Annemarie Poorthuis en Floor Basten kwam ik tot de ontdekking dat onderzoek ook met behulp van interviews en taalanalyses kan. Sterker nog, wie onderzoek doet naar de verhalen (narratieven) die mensen in een organisatie vertellen hoeft niet eens een onderzoeksrapport op te leveren. Er zijn andere methoden om onderzoeksresultaten met een (breed) publiek te delen.

*Zie hier: na vijfentwintig jaar onderwijs genoten te hebben, kwamen mijn interesses, talenten en karaktereigenschappen eindelijk samen. Ik onderzocht namelijk voor mijn masterscriptie de ‘Ufactor’ bij de gemeente Utrecht. De resultaten werkte ik gedeeltelijk uit in theaterscenes en ruim een jaar na dato schrijf ik deze tekst als zelfstandig onderzoeker, workshopleider en creatief schrijver.

Ik presenteer mijzelf als onderzoeker, ondernemer en niet in de laatste plaats als creatief schrijver. Zie onderaan de pagina de socialbuttons naar onder andere mijn LinkedInpagina. Tot het einde van de pagina gelezen en nieuwsgierig geworden? Kijk dan bij mijn dienstverlening wat ik voor jou, jouw organisatie of jouw initiatief kan betekenen.